خالصترین و پاکترین آب آشامیدنی جهان که دارای استاندارد طلایی (Gold Standard) است و فضانوردان، تکاوران آمریکایی، بسیاری از سیاستمداران مشهور و بعضی از قهرمانان ورزشی مینوشند، آب خالصِ تقطیر شده با انرژی حرارتی است.
TDS یا میزان سختی آب مقطر، یک ppm ـ (Parts Per Million) یعنی یک ذره در یک میلیون ذره است. به عبارت دیگر درجۀ خلوص آب مقطر 99/9999% است. البته آبی که فضانوردان مینوشند بیست برابر خالصتر از آب مقطرِ یک ppm است. سرهنگ کریس هَدفیلد فرماندۀ ایستگاه فضایی بین المللی، در مقالهای با عنوان «بازیافت آب در ایستگاه فضایی بینالمللی» گفته است: “آب مقطری که ما به دست میآوریم از آبهایی که شما مینوشید بسیار خالصتر است و میزان سختی آن پنج صدم (0/05) ppm است. یعنی بیست برابر خالصتر از یک ppm است. “
Commander Chris Hadfield, Colonel Royal Canadian Air Force, Commander of International Space Station and Canadian Space Agency & NASA From the interview, “Water Recycling on the International Space Station ”
دستگاههای تصفیه آب RO که دارای یک شیر فلزی کوچک روی سینک هستند و دستگاههای فیلتراسیون مشابه، هر 6 ماه نیاز به تعویض فیلترهای گرانقیمت دارند. این زمان، در مناطقی که میزان ناخالصی و سختیِ آب بیشتر است، سه ماه، و در مناطقی مانند اهواز، کمتر از یک ماه است. دستگاه تقطیر ویتآب نیازی به فیلتر ندارد و شما برای همیشه از پرداخت هزینۀ تعویض فیلتر رها میشوید. به علاوه، میزان برق مصرفی برای تولید 3 لیتر آب مقطر با دستگاه ویتآب، حدود 2/5 کیلو وات ساعت است. با توجه به نرخ کنونی برق شهری که به طور میانگین حدود 400 تومان به ازای هر کیلو واتساعت است (طبق تعرفۀ سال 1401)، هزینۀ برق برای تولید 3 لیتر آب مقطر خانگی حدود 1000 تومان است یعنی به ازای هر یک لیتر 333 تومان است این در حالی است که برای خرید یک لیتر آب معدنی از سوپرمارکت، باید بین 10 تا 20 برابر یعنی بین هزار تا دو هزار درصد (2000% ) هزینۀ بیشتر بهطور روزانه پرداخت کنید که سرسامآور است. یعنی، نداشتنِ دستگاه ویتآب، بسیار گرانتر از خریدنِ آن تمام میشود.
دو رقیب اصلی دستگاه تقطیر خانگی ویتآب، اول AquaNui CT و دوم Steam Pure Water هستند. هردو دستگاه، آمریکایی و تمام استیل هستند. هر دو دستگاه رقیت برای تقطیر 3 لیتر آب 3/8 کیلووات ساعت برق مصرف میکنند ولی دستگاه ویتآب با 2/4 کیلووات ساعت، 37% بازده بالاتر دارد (37% کمتر برق مصرف میکند). زمان تولید 3 لیتر آب در هر دو دستگاه رقیب 5/5 ساعت است ولی در دستگاه ویتآب 2/75 ساعت (50% سریعتر) است. قیمت هر دو دستگاه رقیب 700 دلار است در حالی که قیمت دستگاه ویتآب حدود نصف قیمت رقباست. هر دو دستگاه رقیب در شبانه روز 13 لیتر آب تولید میکنند ولی ویتآب در شبانه روز 26 لیتر آب تولید میکند. نکته مهم: گارانتی و پشتیبانی فنی هر دو رقیب آمریکایی، در ایران غیرفعال است.
دکتر تئودور برودی (Theodore Baroody) دارای درجۀ دکترا در سه رشتۀ درمانِ طبیعی، کایروپرکتیک و فلسفه، و فوق لیسانس روانشناسی و بنیانگذار مرکز درمانی «سلامت هولوگرافیک» (Holographic Health) واقع در ایالت کارولینای شمالی است. او پس از 15 سال تحقیق در حوزۀ تندرستی، بهداشت و درمان، در یکی از کتابهای خود با عنوان « قليايی شويد يا بميريد» (Alkalize or Die) که شهرت جهانی برای وی به همراه آورد و تاکنون 20 بار تجدید چاپ شده است در مورد ارتباط آب مقطر با ایجاد محیط قلیایی در بدن این چنین نگاشته است: “یونهای منفی، عامل اصلی قلیایی کننده در بدن هستند و فقط آب مقطر میتواند بهطور کامل واکنش یونیِ منفی (Completely Negative Ionic Reaction) در بدن بوجود بیاورد.” در روش تقطیر با انرژی حرارتی، مولکولهای آب یکی یکی از هم جدا و دوباره متصل میشوند و ساختار فیزیکی و چیدمان مولکولی آب به گونهای تغییر میکند که بدون استفاده از افزودنی شیمیایی یا صفحات تبادل یونی یا هیچ روش دیگری، به طور طبیعی آب مقطر خروجی دستگاه، اثر قلیایی کننده دارد. تقریباً به هیچ روش دیگری امکان تولید آبی که هم خالص و هم قلیایی کننده باشد وجود ندارد.
واقعیت این است که قلیایی (Alkaline) بودن و قلیایی کنندگی (Alkalinity) دو مفهوم کاملاً متفاوت هستند، یعنی pH یا میزان قلیایی بودنِ آب یا یک مادۀ خوراکی، بیرون از بدن، مهم نیست، بلکه میزان قلیایی کنندگیِ نسوج بدن، پس از هضم و جذبِ آن مادۀ خوراکی اهمیت دارد. به عنوان مثال گوشت قرمز، بیرون از بدن ما، قلیایی است ولی پس از مصرف و هضم، سبب اسیدی شدن بدن میگردد. همچنین شیر، با اینکه pH آن تقریباً خنثی است، پس از هضم و جذب، باعث اسیدی شدن بدن میگردد. در مقابل، آب سبزیجات، هرچند اسیدی است، از قلیایی کنندههای قوی محسوب میشود. شاید بهترین مثال برای توضیح این موضوع، لیموترش باشد. لیموترش (pH=2.3) حاوی مقدار قابل ملاحظهای مواد اسیدی از جمله اسید سیتریک و اسید اسکوربیک یا همان ویتامین C است و به شدت اسیدی (یکصدهزار برابر اسیدیتر از خون) است، درصورتیکه یکی از قویترین قلیایی کنندههای بدن است. همچنین میتوان از عسل خام ( pH= 4.5 ) نام برد که در حالت عادی، بیرون از بدن، بسیار اسیدی است ولی پس از مصرف، تأثیر قلیایی کنندگی قوی دارد. این مطلب در مورد آب مقطر نیز صدق میکند، یعنی با اینکه pH آب مقطر، اندکی پائینتر از 7 و اندکی اسیدی است ولی تأثیر قلیایی کننده بر نسوج بدن دارد. بیایید جملۀ دکتر برودی را دوباره بخوانیم: «یونهای منفی عامل اصلی قلیایی کنندگی در بدن هستند و فقط آب مقطر میتواند بهطور کامل واکنش یونیِ منفی در بدن بوجود بیاورد.»
هیچ مطالعۀ علمی وجود ندارد که هرگونه شسته شدن و دفع مواد معدنی مفید از بدن به دلیل نوشیدن آب مقطر را تأیید کند. در ضمن حدود 50 سال است که آب آشامیدنی نیروی دریایی آمریکا، تکاوران و فضانوردان آمریکایی و سفرای آمریکا در سفارتخانههای سراسر دنیا، آب مقطر است. آیا آنها میخواهند هر چه سریعتر، سربازان، فضانوردان و سیاستمداران خود را به کشتن بدهند؟ آیا در کشور آمریکا، شیمیدان، پزشک، پژوهشگر و یا مراکز علمی و تحقیقاتی وجود ندارد و به اشتباه چنین تصمیمی اتخاذ شده است؟ آیا در بیش از 50 سال گذشته، مهمترین نیروهای انسانی آنها به دلیل نوشیدن آب مقطر دچار مشکل شدهاند ولی همچنان به ادامۀ این روش پافشاری دارند؟ چرا از بین انواع گوناگون آب که با روشهای مختلف و دستگاههای متنوع بهدست میآیند، آب مقطر را انتخاب نمودهاند؟ آیا آب مفیدتری وجود داشته ولی آنها نفهمیدهاند و یا نخواستهاند از آب بهتری استفاده کنند؟
کافیست به داخل سماور یا کتری خود نیم نگاهی بیاندازید، حجم بسیار بالای رسوبات، به سادگی قابل مشاهده است. هر از چندگاهی که این رسوبات را میتراشید متوجه میشوید که همچون سنگ، سخت شدهاند. دستگاه تقطیر آب هم همین طور است، تمام مواد زائد و آلایندههای آب به شکل رسوب در داخل دستگاه باقی میماند. با مشاهدۀ این رسوبات تازه متوجه میشوید که چه حجم زیادی مواد زائد تاکنون وارد بدن شما شده است. آب معمولی شهر، تشکیل رسوب کربنات کلسیم میدهد. این رسوبات بر روی سطوح داخلی لولههای آب شهری و خانگی، باعث گرفتگی، کاهش ظرفیت انتقال آب و پوسیدگی میگردد. این همان اتفاقی است که علاوه بر سیستم لوله کشی شهری و خانگی، در بدن ما، به ویژه در عروق و ارگانهای اصلی رخ میدهد و به آن Calcification گفته میشود. از طریق نوشیدن آب شهری، در طول سالها، بیشتر از آنچه در سماور یا کتری دیده میشود، مواد سخت وارد بدن میگردد و در بدن رسوب میکند و لحظه به لحظه، بخش بیشتری از بدن به ویژه عروق را همچون سنگ، سخت و خشک میکند. لطفاً بدن خود را به صخره تبدیل نکنید.
دکتر اَلِن ای. بَنیک (Dr. Allen E. Banik)، در یکی از کتابهای خود با عنوان The Choice Is Clear به این پرسش پاسخ داده است. وی اینچنین نگاشته است: “مواد زائد محلول در آب، در بدن انسان رسوب میکند و منجر به ایجاد مشکلات جدی میشود. اگر یک فرد، روزی یک گالن (3/7 لیتر) از آب شهری (لولهکشی) بنوشد، در طول عمر خود، به طور میانگین 450 لیوان یعنی حجمی معادل 112 لیتر مادۀ جامد وارد بدن خود میکند. اگر این حجم از مواد زائد و فلزات سنگین از بدن دفع نشود، ما به یک مجسمه سنگی تبدیل میشویم. اگرچه سیستم دفاعی و لنفاوی بدن این مواد را دفع میکند ولی همواره مقدار قابل ملاحظهای از آن در بدن انسان، به ویژه در عروق باقی میماند و رسوب میکند. یکی از دلایل اصلی انواع بیماریها، بهویژه گرفتگی عروق و همچنین ازکار افتادگی در سنین بالا، همین رسوبات هستند.”
یکی از ویژگیهای مهم دستگاه تقطیر خانگی ویتآب این است که میتوانید آبِ چاه، رودخانه، تالاب، برکه، دریاچه، دریا و حتی آب گل آلود در آن بریزید و آب مقطر خالص بدست بیاورید به شرطیکه آن آب، مسموم نباشد و بوی تند و ناخوشایند نداشته باشد.توجه کنید که دستگاه برای تقطیر آب شهر طراحی شده که میانگین سختی آن 400 ppm است ولی سختی آب دریا چهل هزار ppm است و میزان رسوب آب دریا در دستگاه در هربار تقطیر 100 برابر بیشتر از آب شهر است و دستگاه باید حتما پس از هر بار تقطیر رسوبزدایی شود در غیراینصورت، میزان رسوب آنقدر زیاد میشود که دستگاه از کار میافتد.
در روند تقطیر با انرژی حرارتی، به دلیل اینکه مولکولهای آب، یکی یکی جدا میشوند و دوباره پیوند میخورند، ساختار فیزیکی و چیدمان مولکولی آب به طبیعیترین حالت خود باز میگردد. تازه و پاک، مانند بارانِ تازه و پاک، همانگونه که در طبیعت روی میدهد. غیر از تقطیر، هیچ روش تصفیهای نمیتواند منجربه چنین نتیجهای گردد. حتی اگر با فیلتر یا رِزین تبادل یونی یا هر روش دیگر، میزان سختی آب را به یک ppm برسانید بازهم نمیتوانید ساختار فیزیکی آب و چیدمان مولکولی آن را به حالت طبیعی بازگردانید، مگر با تقطیر، چون در تمام روشهای تصفیۀ آب، مواد زائد و آلایندهها توسط فیلتر از آب جدا میشوند ولی در تقطیر، این مولکولهای آب هستند که یکی یکی از مواد زائد و آلایندهها جدا میگردند و سپس در دمای مناسب دوباره به قطرات آب خالص تبدیل میشوند. همچنین، در روشهای دیگرِ تصفیۀ آب، اگر فراموش کنید فیلترهای خود را بهموقع عوض کنید، ممکن است مسدود شوند و به محل رشد باکتریهای مضر تبدیل شوند. اگر این اتفاق بیفتد، آب “فیلتر شده” خروجی از دستگاه، میتواند بیشتر از آبِ ورودی آلوده شود! از آنجاکه دستگاههای تقطیر آب خانگی نیازی به فیلتر ندارند، برای همیشه از خرید یا تعویض فیلترهای کثیف خلاص میشوید و در وقت و هزینه، صرفه جویی قابل ملاحظه میکنید. در ضمن، آب فیلتر شده هرگز به اندازه آب تقطیر شده خالص نیست و همواره حاوی مقداری آلاینده هست. تقطیر مطمئنترین و بهترین روش تصفیۀ آب است، همان روشی است که طبیعت برای پاکسازی آب به کار میبرد.
این دستگاه از فرآیند تقطیر استفاده میکند. بویلر یا دیگ بخار آن را با آب لولهکشی معمولی پر میکنید سپس آب موجود در دیگ بخار با حرارت، بخار و استریل میشود و بخار داغ، در خنک کنندهٔ دستگاه تبدیل به قطرات آب خالص میشود. این آب، خالی از تمام مواد شیمیایی، فلزات سنگین، سموم صنعتی، کشاورزی، بیمارستانی و آلایندههای بیولوژیک از جمله باکتریها، ویروسها، قارچها، انگلها، همچنین افزودنیها به ویژه کلر و فلوراید و سایر آلایندهها است.هیچ فرآیند دیگری از جمله انواع فیلتراسیون آب، به این اندازه موثر نیست. هر چقدر مواد زائد کمتر باشد، بدن شما سریعتر پاکسازی، بهسازی و بازسازی میشود.
هرگز از هیچ یک از آب مقطرهایی که در بطریهای پلاستیکی و یکبار مصرف به فروش میرسند برای مصارف خوراکی استفاده نکنید چراکه آب مقطر، حلال قوی است و بخشی از مواد شیمیایی بطری پلاستیکی را در خود حل میکند. از طرف دیگر، برخی از آب مقطرهای موجود در بازار و حتی بعضی داروخانهها، در واقع آب دیونیزه (De-ionized) هستند که با عبور آب از فیلتر و رزین تبادل یونی به دست آمدهاند و هرگز با انرژی حرارتی تقطیر نشدهاند و خواص آب مقطر حقیقی را ندارند ولی روی بطری برخی از آنها، برچسب «آب مقطر» دیده میشود. آب تولید شده با استفاده از فیلتر و رزین تبادل یونی بسیار ارزانتر و سریعتر از آب تقطیر شده بهدست میآید. شما باید بدانید که حتی اگر آب مقطرهای موجود در بازار واقعاً از طریق تقطیر با انرژی حرارتی بهدست آمده باشد بازهم برای مدت طولانی در انبار شرکت تولید کننده و یا قفسه فروشگاه یا داروخانه ماندهاست و قابل مقایسه با آب مقطر تازه تولید شده نیست چراکه وضعیت pH ، کیفیت آب، طعم، بو و مزه آن با گذر زمان تغییر میکند مگر اینکه در ظرف شیشهای دربسته نگهداری شود.
1- نوشیدن 2- آمادهسازی شیرخشک نوزاد 3- پخت غذا 4- دم کردن چای، قهوه و دمنوشها 5- در داروسازی و تزریق وریدی 6- در دندان پزشکی 7- در کلینیکها 8- در هومیوپاتی 9- در ساخت داروهای طب سنتی 10- در پژوهش علمی 11- در سمزدایی بدن 12- در اتوی بخار 13- در بخارساز خانگی 14- در باتریِ تَر و رادیاتور ماشین 15- در شیرینی پزی 16- برای گیاهان خانگی 17- برای حیوانات خانگی 18- در یخ سازی 19- در سیستم خنک کننده کامپیوتر 20- برای گردگیری استیل و شیشه و موارد بسیار دیگر.
ما به دستگاه تقطیر ویتآب، لقب «تانک» دادهایم. اگر خودتان آن را از طبقات بالا به پائین پرت نکنید یا با چکش و تبر آن را له نکنید، یک عمر مهمان شما خواهد بود. هیچ یک از قطعات دستگاه، نیاز به تعویض دورهای ندارند. شما دستگاه تقطیر خانگی ویتآب را یک بار برای همیشه تهیه میکنید. بدنه این دستگاه از جنس استیل (فولاد ضدزنگ) غیرمغناطیسی و مقاوم است، همچنین تمام يراق آلات و حتی پیچها از جنس استیل هستند. کافیاست یک تلنگر محکم به بدنه دستگاه ویتآب بزنید تا خودتان متوجه شوید که ما به استحکام دستگاه شما فکر کردهایم.
دستگاه ویتآب، در کمتر از 3 ساعت 3 لیتر آب مقطر تولید میکند. این زمان در نمونههای مشابه آمریکایی 5/5 ساعت است. شما میتوانید در شبانه روز، بیش از 24 لیتر آب مقطر تولید کنید. هرچقدر دمای آبی که داخل بویلر میریزید بالاتر باشد، سریعتر به نقطۀ جوش میرسد و در زمان کوتاهتری آب مقطر تولید میشود و برق کمتری مصرف میگردد. اگر سیستم گرمایش خانۀ شما، پَکِیج، آبگرمکن یا موتورخانه مرکزی است، کافی است به جای آب سردِ آشپزخانه، با آب گرم، بویلر را پر کنید تا سریعتر و با مصرف برق کمتر، تولید آب مقطر به انجام برسد.
در دستگاههای تصفیه آب RO که دارای یک شیر فلزی کوچک روی سینک هستند به ازای هر یک لیتر آب تصفیه شده، بین 2 تا 10 لیتر آب شهری از خروجی زیر سینک، به فاضلاب میرود، درحالی که میزان هدر رفتِ آب در دستگاه تقطیر خانگی، صفر است. 3 لیتر آب معمولی در آن میریزید و 3 لیتر آب مقطر به شما میدهد.
دستگاه ویتآب، کوچک و سبک است و دارای کولهپشتی اختصاصی، برای حمل آسان در سفر است. کوله پشتی از جنس برزنت نظامی بسیار مرغوب و محکم است و تسمههای آن، تا یک تُن فشار را تحمل میکند. همچنین میتوانید از آن به شکل ساک دستیِ دستگاه استفاده کنید. کوله پشتی همراه با دستگاه ارائه نمیشود و به طور جداگانه قابل سفارش است. این تصمیم برای پائین آوردن قیمت دستگاه اتخاذ شده است، یعنی همه مجبور نیستند همراه با دستگاه ویتآب، هزینۀ کوله پشتی را هم بپردازند و فقط کسانیکه دائم در سفرند و مایلند دستگاه را همراه خود حمل کنند میتوانند به طور جداگانه، کولهپشتی مخصوص دستگاه ویتآب را سفارش دهند.
فَنِ بُلبرینگیِ دوربالای مرغوب و با کیفیتِ این دستگاه، منجربه کاهش صدا به طور قابل ملاحظه شده است. میزان صدا یا پارازیت صوتی (noise) فَنِ مذکور، حدود 60 دِسیبِل است. این میزان در دستگاههای مشابه آمریکایی نیز همین قدر است. قابل ذکر است که صدای دستگاه از فاصلۀ یک سانتیمتری 60 دسیبل است ولی شما هیچ وقت گوشتان را به دستگاه نمیچسبانید و صدای دستگاه با افزایش فاصله، کاهش مییابد. بهطور مثال از فاصلۀ یک متری، صدا به 45 دسیبل کاهش مییابد. صدایی که از دستگاه ویتآب میشنوید مانند صدای فنِ یک کامپیوتر دسکتاپ است. (دسکتاپ معمولی، نه سایلنت)
در دستگاه ویتآب، آب هرگز با پلاستیک، آلومینیوم یا هیچ مادهای که با آب واکنش شیمیایی دارد در تماس قرار نمیگیرد. برای جلوگیری از فرار بخار آب، دورتادور لبۀ بویلر، با یک واشر سیلیکونی، آببندی (Sealing) شده است. این واشر از جنس سیلیکون سفید آلمانیِ درجۀ غذایی (Food Grade) مرغوب است که برای استفاده در صنایع غذایی و دارویی، مورد تأیید FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) قرار گرفته است و ضریب مقاومت فرسایشی مطلوب و ضریب مقاومت حرارتی بالا تا 200 درجه سانتیگراد دارد. یعنی هیچ تأثیری در میزان خلوص آب مقطر ندارد. آب در 100 درجه سانتیگراد به نقطۀ جوش میرسد و دمای بویلر هرگز به 200 درجه نزدیک نمیشود.
دمای آب مقطر خروجی دستگاه، پس از پایانِ هر چرخۀ تولید، بهطور میانگین حدود 43 درجۀ سانتیگراد است و بلافاصله قابل نوشیدن است. توجه داشته باشید که دمای قطرات آب در لحظۀ خروج از دستگاه، حدود 60 درجه سانتیگراد است ولی بهدلیل اینکه دمای قطرات آب، بلافاصله پس از خروج، کاهش مییابد، پس از پایان چرخۀ تولید، دمای آبِ جمع شده در ظرف شیشهای، برای نوشیدن مناسب است.
برای اطمینان از پاک بودن دیگ بخار و لولههای کُندانسور، توصیه میشود حتماً از آب مقطر حاصل از اولین و دومین چرخۀ تولید، استفاده خوراکی نکنید، به دلیل اینکه دستگاه، کارنکرده و نو میباشد و آب مقطر تولید شده در دفعات اول، بو و طعم فلز دارد. پس از چند روزی که از دستگاه استفاده کردید، طعم و بوی فلز بتدریج از بین میرود چراکه آب مقطر هیچ مزه و بویی ندارد. یک فیلتر کربن فعال الیاف نارگیل کوچک و مرغوب (Activated Coconut Carbon Filter) ، در شیر خروجی دستگاه قرار داده شده است که در تمام نمونههای مشابه خارجی هم وجود دارد. درست است که نام آن «فیلتر» است ولی هیچ نقشی در فیلتر کردن و تصفیۀ آب ندارد و نه تنها کاملاً بیاثر، بیضرر و بیخطر است بلکه به عنوان طعمگیر و بوگیر طبیعی عمل میکند و برای جذب ترکیبات ارگانیکِ فرّار یا همان VOCs (Volatile Organic Compounds) و جذب یونهای آزاد که به شکل بو در فضا پراکنده میشوند در شیر خروجی دستگاه قرار داده شده است که هیچ تأثیری در میزان سختی آب و خلوص آن ندارد. توصیه میشود هر سه ماه یکبار گرانولِ کربن اکتیو تعویض شود ولی میتوانید پس از مدتی، بدون این فیلتر نیز از دستگاه استفاده کنید چون آب مقطر، بیطعم و بیبو است. گرانولِ کربن اکتیو، ارزان قیمت است و در سراسر کشور در دسترس است و شما برای تعویض آن وابسته به شرکت ما نیستید. با این حال یک بسته گرانول کربن اکتیو، همراه با دستگاه ارسال میشود که برای سه بار تعویض کافی است. همچنین میتوانید برای تهیۀ آن با ما تماس بگیرید. علاوه بر این، دو عدد توری استیل یدکی که در سرِ پیچیِ لولۀ خروجی دستگاه قرار میگیرد و نیاز به تعویض ندارد، برای اطمینان، با دستگاه ارسال میشود.
نه، شما مجبور نیستید بر روند تقطیر نظارت داشته باشید. فقط دکمۀ «روشن» را فشار دهید و آن را فراموش کنید. دستگاه پس از اتمام تقطیر به طور خودکار خاموش میشود.
اگر سیستم الکتریکی یا بویلرِ دستگاه کار نکند آب به نقطۀ جوش نمیرسد و بخار تولید نمیشود و اگر کندانسور کار نکند بخار داغ، خنک نمیشود و اساساً قطرات آب مقطر تشکیل نمیشود. از اینرو وقتی آب مقطر از دستگاه خارج میشود هیچ شکی در عملکرد درست دستگاه وجود ندارد. در ضمن میتوانید پس از پایان کار دستگاه، درب آن را باز کنید و رسوبات باقی مانده در بویلر را مشاهده کنید و از روند تقطیر مطمئن شوید.
دستگاه تقطیر آب خانگی ویتآب دارای یک سال گارانتی و 5 سال خدمات پس از فروش است. این دستگاه توسط متخصصان ایرانی در داخل کشور طراحی شده و در سازمان ثبت اختراع و مالکیت معنوی و صنعتی ایران به ثبت رسیده است و هرگونه کپی برداری از آن، پیگرد قانونی دارد.