شرکت رایان ماشین با نام تجاری «ویتآب» مفتخر است که
اولین تولید کنندۀ دستگاه تقطیر آب خانگی در ایران است.
%۷۰ از وزن بدن شما از آب خالص تشکیل شده است و تمام اعمال حیاتی بدن با آب ۱۰۰% خالص (H2O) انجام میشود، آیا آب آشامیدنی شما ۱۰۰% خالص است؟
انتخاب دستگاه تقطیر خانگی ویتآب را به شما تبریک میگوییم. اکنون شما میتوانید با فشردن یک دکمه، به راحتی و با اطمینان، در خانۀ خود، آب خالص و پاک تولید کنید و دیگر نگران کیفیت آب آشامیدنی نباشید.
دستگاه تقطیر خانگی ویتآب ، برای مصارف خانگی طراحی شده است ولی برای استفاده در بیمارستان، دندانپزشکی و هرجایی که خالصترین و پاکترین آب لازم است نیز بسیار مناسب است چراکه بخار آب، استریل است. همچنین برای سفر به مناطقی که آب آلوده و ناپاک دارند، ایدهآل است.
ما باور داریم دستگاه تقطیر خانگی ویتآب ، یک روش مطمئن تصفیۀ آب به شما هدیه میدهد و منجربه ارتقاء سطح سلامت شما میگردد. امیدواریم از دستگاه جدید خود لذت ببرید.
مدل : M3 ، دستگاه به طور دستی پُر میشود و 3 لیتر گنجایش دارد. Manual refill – 3 Liters
مواد سازنده دستگاه:
۱ – بویلر یا دیگ بخار دستگاه ، از جنس اِستِینلس اِستیل۳۰۴ نگیر (فولاد ضدزنگ غیرمغناطیسی، مخصوص صنایع غذایی) است.
۲ – لولۀ کُندانسور (متراکم کننده) از جنس مس خالص (با خلوص بالای ۹۹%) است. مس (بعد از طلا)، دارای بالاترین ضریب تبادل حرارتی است، ولی در اکثر نمونههای خارجی به دلیل گران قیمت بودن، از مس خالص استفاده نمیشود مگر در دستگاههای سفارشی.
۳ – بدنۀ دستگاه و حتی پیچها و یراقآلاتِ آن از جنس استیل (فولاد ضد زنگ) هستند و آب مقطر هرگز با هیچ قطعۀ پلاستیکی یا آلومینیومی در تماس قرار نمیگیرد.
وزن و ابعاد: وزن خالص دستگاه 10/5 کیلوگرم است و ابعاد آن، 23 در 23 سانتیمتر با ارتفاع 48 سانتیمتر است. اندازۀ کوچک دستگاه برای اشغال کمترین فضا در آشپزخانه شما طراحی شده است
زمان تولید: دستگاه تقطیر ویتآب ، در کمتر از۳ ساعت، ۳ لیتر آب مقطر تولید میکند. این زمان در نمونههای مشابه آمریکایی 5/5 ساعت است. شما میتوانید در شبانه روز بیش از 24 لیتر آب مقطر تولید کنید . هرچقدر دمای آبی که داخل بویلر میریزید بالاتر باشد، سریعتر به نقطۀ جوش میرسد و در زمان کوتاهتری آب مقطر تولید میشود و نیز برق کمتری مصرف میگردد. بهطور مثال اگر سیستم گرمایش خانۀ شما، پکیج، آبگرمکن یا موتورخانه مرکزی است، کافی است به جای آب سرد، با آب گرم بویلر را پر کنید تا سریعتر و با مصرف برق کمتر، آب مقطر تولید کنید.
میزان خلوص آب دستگاه: TDS یا میزان سختی آب مقطر دستگاه ویتآب، به طور میانگین کمتر از سه ppm و در شرایط معمولی ، یکppm ـ (Parts Per Million) است، یعنی یک ذره در یک میلیون ذره. به عبارت دیگر، درجۀ خلوص این آب 99/9999% است . البته آبی که فضانوردان مینوشند بیست برابر خالصتر از آب مقطرِ یک ppm است. سرهنگ کریس هَدفیلد ، فرماندۀ ایستگاه فضایی بینالمللی در مقالهای با عنوان بازیافت آب در ایستگاه فضایی بینالمللی گفته است: “آب مقطری که ما بهدست میآوریم از آبهایی که شما در خانه مینوشید بسیار خالصتر است، چون میزان سختی آن پنج صدمِ (0/05) ppm است.” یعنی بیست برابر خالصتر از یک ppm است.
صرفه اقتصادی: دستگاههای تصفیه آب RO که دارای شیر فلزی کوچک روی سینک هستند و دستگاههای فیلتراسیون مشابه، هر6 ماه نیاز به تعویض فیلترهای گرانقیمت دارند. این زمان، در مناطقی که میزان ناخالصی و سختیِ آب بیشتر است، سه ماه، و در مناطقی مانند اهواز، کمتر از یک ماه است. دستگاه ویتآب نیازی به فیلتر ندارد و شما برای همیشه از هزینۀ تعویض فیلتر رها میشوید. بهعلاوه، میزان مصرف برق برای تولید 3 لیتر آب مقطر با دستگاه ویتآب حدود 2/5 کیلووات است. با توجه به نرخ کنونی برق شهری که بهطور متوسط حدود 400 تومان به ازای هر کیلو واتساعت است (طبق تعرفۀ سال 1401) ، هزینۀ برق برای تولید 3 لیتر آب مقطر خانگی حدود 1000 تومان است یعنی به ازای هر لیتر 333 تومان است. این در حالی است که برای خرید یک لیتر آب معدنی از سوپرمارکت باید بین 10 تا 20 برابر یعنی بین هزار تا دو هزار درصد (2000% ) هزینۀ بیشتر بهطور روزانه پرداخت کنید که سرسامآور است. نداشتنِ دستگاه ویتآب ، بسیار گرانتر از خریدنِ آن تمام میشود.
هر نوع آب: یکی از ویژگیهای مهم دستگاه تقطیر خانگی ویتآب این است که میتوانید آبِ چاه، رودخانه، تالاب، برکه، دریاچه، دریا و حتی آب گلآلود در آن بریزید و آب مقطر خالص بدست بیاورید به شرطیکه آن آب، مسموم نباشد و بوی تند و ناخوشایند نداشته باشد. توجه کنید که دستگاه برای تقطیر آب شهر طراحی شده که میانگین سختی آن 400 ppm است ولی سختی آب دریا چهل هزار ppm است و میزان رسوب آب دریا در دستگاه در هربار تقطیر 100 برابر بیشتر از آب شهر است و دستگاه باید حتما پس از هر بار تقطیر رسوبزدایی شود، در غیراینصورت، رسوب آنقدر زیاد میشود که دستگاه از کار میافتد.
اثر قلیایی کنندۀ آب مقطر: دکتر تئودور برودی (Theodore Baroody) دارای درجۀ دکترا در سه رشتۀ درمانِ طبیعی، کایروپرکتیک و فلسفه، و فوق لیسانس روانشناسی و بنیانگذار مرکز درمانی «سلامت هولوگرافیک» (Holographic Health) واقع در ایالت کارولینای شمالی است. او پس از 15 سال تحقیق در حوزۀ تندرستی، بهداشت و درمان، در یکی از کتابهای خود با عنوان « قليايی شويد يا بميريد» (Alkalize or Die) که شهرت جهانی برای وی به همراه آورد و 20 بار تجدید چاپ شد در مورد ارتباط آب مقطر با ایجاد محیط قلیایی در بدن این چنین نگاشته است: “یونهای منفی، عامل اصلی قلیایی کننده در بدن هستند و فقط آب مقطر میتواند بهطورکامل واکنش یونیِ منفی(Completely Negative Ionic Reaction) در بدن بوجود بیاورد.” در روش تقطیر با انرژی حرارتی، مولکولهای آب یکی یکی از هم جدا و دوباره متصل میشوند و ساختار فیزیکی و چیدمان مولکولی آب به گونهای تغییر میکند که بدون استفاده از افزودنی شیمیایی یا صفحات تبادل یونی یا هیچ روش دیگری، آب مقطر خروجی دستگاه، به طور طبیعی اثر قلیایی کننده دارد. تقریباً به هیچ روش دیگری امکان تولید آبی که هم خالص و هم قلیایی کننده باشد وجود ندارد.
هدر رفت آب: در دستگاه تصفیه آب RO که دارای شیر فلزی کوچک روی سینک است به ازای هر لیتر آب تصفیه شده، بین 2 تا 10 لیتر آب شهری از خروجی زیر سینک، به فاضلاب میرود، درحالیکه میزان هدر رفتِ آب در دستگاه تقطیر خانگی، صفر است.
واشر سیلیکونی: در دستگاه ویتآب ، آب هرگز با پلاستیک، آلومینیوم یا هیچ مادهای که با آب واکنش شیمیایی دارد در تماس قرار نمیگیرد. برای جلوگیری از فرار بخار آب، دورتادور لبۀ بویلر، با یک واشر سیلیکونی، آببندی (Sealing) شده است. این واشر از جنس سیلیکون سفید آلمانی درجۀ غذایی(Food Grade) مرغوب است که برای استفاده در صنایع غذایی و دارویی، مورد تأیید FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) قرار گرفته است و ضریب مقاومت فرسایشی مطلوب و ضریب مقاومت حرارتی بالا تا 200 درجه سانتیگراد دارد. یعنی هیچ تأثیری در میزان خلوص آب مقطر ندارد. آب در 100 درجه سانتیگراد به نقطۀ جوش میرسد و دمای بویلر هرگز به 200 درجه نزدیک نمیشود.
صدای کم: فَنِ بُلبرینگیِ دوربالای مرغوب و با کیفیتِ این دستگاه، منجربه کاهش صدا به طور قابل ملاحظه شده است. میزان صدا یا noise (پارازیت صوتیِ) فَنِ مذکور، حدود 60 دِسیبِل (db) است. این میزان در دستگاههای مشابه آمریکایی نیز همین قدر است. قابل ذکر است که صدای دستگاه از فاصلۀ یک سانتیمتری 60 دسیبل است ولی شما هیچ وقت گوشتان را به دستگاه نمیچسبانید و صدای دستگاه با افزایش فاصله، کاهش مییابد. بهطور مثال از فاصلۀ یک متری، صدا به 45 دسیبل کاهش مییابد. صدایی که از دستگاه ویتآب میشنوید مانند صدای فنِ یک کامپیوتر دسکتاپ است. (دسکتاپ معمولی، نه سایلنت)
دمای آب خروجی: دمای آب مقطر خروجی دستگاه، پس از پایان هر چرخۀ تولید، بهطور میانگین حدود 43 درجۀ سانتیگراد است و بلافاصله قابل نوشیدن است. توجه داشته باشید که دمای قطرات آب در لحظۀ خروج از دستگاه حدود 60 درجه سانتیگراد است ولی بهدلیل اینکه دمای قطرات آب، بلافاصله پس از خروج، کاهش مییابد، پس از پایان چرخۀ تولید، دمای آبِ جمع شده در ظرف شیشهای برای نوشیدن مناسب خواهد بود.
قابلیت حمل و نقل: دستگاه ویتآب دارای کولهپشتی اختصاصی، طراحی شده برای حمل آسان در سفر است. کولهپشتی از جنس برزنت نظامی بسیار مرغوب و محکم است و تسمههای آن، تا یک تُن فشار را تحمل میکند. همچنین میتوانید از آن به شکل ساک دستی دستگاه استفاده کنید. کولهپشتی همراه با دستگاه ارائه نمیشود و به طور جداگانه قابل سفارش است. این تصمیم برای پائین آوردن قیمت دستگاه اتخاذ شده است تا همه مجبور نباشند همراه با دستگاه ویتآب ، هزینۀ کوله پشتی را هم بپردازند و فقط کسانیکه دائم در سفرند و مایلند دستگاه را همراه خود حمل کنند کولهپشتی مخصوص دستگاه ویتآب را جداگانه سفارش دهند.
فیلتر بوگیر طبیعی: برای اطمینان از پاک بودن دیگ بخار و لولههای کُندانسور، توصیه میشود حتماً از آب مقطر حاصل از اولین و دومین چرخۀ تولید، استفاده خوراکی نکنید، به دلیل اینکه دستگاه، کارنکرده و نو میباشد و آب مقطر تولید شده در دفعات اول، بو و طعم فلز دارد. پس از چند روزی که از دستگاه استفاده کردید، طعم و بوی فلز از بین میرود. یک فیلتر کربن فعال الیاف نارگیل کوچک و مرغوب (Activated Coconut Carbon Filter) ، در شیر خروجی دستگاه قرار داده شده است که در تمام نمونه های مشابه خارجی هم وجود دارد . درست است که نام آن «فیلتر» است ولی هیچ نقشی در فیلتر کردن و تصفیۀ آب ندارد ، بلکه به عنوان طعمگیر و بوگیر طبیعی عمل میکند و برای جذب ترکیبات ارگانیکِ فرّار یا همان VOCs (Volatile Organic Compounds) و جذب یونهای آزاد که به شکل بو در فضا پراکنده میشوند در شیر خروجی دستگاه قرار داده شده است که هیچ تأثیری در میزان سختی آب و خلوص آن ندارد.توصیه میشود هر سه ماه یکبار گرانولِ کربن اکتیو تعویض شود ولی میتوانید پس از مدتی، بدون این فیلتر نیز از دستگاه استفاده کنید چون آب مقطر، بیطعم و بیبو است. گرانولِ کربن اکتیو، ارزان قیمت است و در سراسر کشور در دسترس است و شما برای تعویض آن وابسته به شرکت ما نیستید. با این حال یک بسته گرانول کربن اکتیو، همراه با دستگاه ارسال میشود که برای سه بار تعویض کافی است. همچنین میتوانید برای تهیۀ آن با ما تماس بگیرید. علاوه بر این، دو عدد توری استیل یدکی که در سرِ پیچیِ لولۀ خروجی دستگاه قرار میگیرد و نیاز به تعویض ندارد، برای اطمینان، با دستگاه ارسال میشود.
میزان استحکام: ما به دستگاه تقطیر ویتآب، لقبِ «تانک» دادهایم. اگر خودتان آن را از طبقات بالا به پائین پرت نکنید یا با چکش و تبر آن را له نکنید، یک عمر مهمان شما خواهد بود. هیچ یک از قطعات دستگاه، نیاز به تعویض دورهای ندارند. شما دستگاه تقطیر خانگی ویتآب را یکبار برای همیشه تهیه میکنید. بدنۀ این دستگاه از جنس اِستیل (فولاد ضدزنگ) غیرمغناطیسی و مقاوم است، همچنین تمام یراقآلات و حتی پیچها از جنس استیل هستند. کافیاست یک تلنگر محکم به بدنۀ دستگاه ویتآب بزنید تا خودتان متوجه بشوید که ما به استحکام دستگاه شما فکر کردهایم.
گارانتی: دستگاه تقطیر خانگی ویتآب دارای یک سال گارانتی و 5 سال خدمات پس از فروش است.
وضعیت ثبت: دستگاه ویتآب توسط متخصصان ایرانی در داخل کشور طراحی شده و در سازمان ثبت اختراع و مالکیت معنوی و صنعتی ایران به ثبت رسیده است و هرگونه کپی برداری از آن، پیگرد قانونی دارد.
1- چِفت (گیرۀ فلزی) روی بدنۀ دستگاه را آزاد و درب دستگاه را باز کنید.
2- بویلر (دیگ بخار) را تا علامتِ نشانگر سطح آب داخل آن، با آب پُر کنید.
3- درب دستگاه را ببندید و چِفت (گیرۀ فلزی) اتصال درب به بدنه را قفل کنید.
4- دکمۀ (Push Button) روی دستگاه را فشار دهید.
روند تولید آب مقطر با فشردن دکمۀ روی دستگاه آغاز میگردد و شامل مراحل زیر است:
1- آب داخل دستگاه به نقطۀ جوش میرسد و بخار میشود، به این شکل مولکولهای آب از مواد زائد جدا میشوند. (بخار آب، استریل است و تهی از هرگونه میکروارگانیسم میباشد.)
2- بخار آب وارد کُندانسور (متراکم کننده) میشود و در دما و فشار مناسب میعان شده و تبدیل به قطرات آب خالص میشود.
3- قطرات آب مقطر خالص از شیر خروجی دستگاه خارج شده و قطره قطره داخل ظرف شیشهای فرو میریزد.
این همان روندی است که در طبیعت روی میدهد. آبهای سطحی زمین توسط انرژی حرارتی خورشید تبخیر میشوند و بخار آب متراکم شده و به شکل ابر درمیآید سپس در دما و فشار مناسب، قطرات آب به شکل باران، قطره قطره به زمین فرو میریزد.
پس از هر چرخۀ تولید آب مقطر، رسوبات داخل بویلر (دیگ بخار) را به سادگی با یک دستمال مرطوب پاک کنید. به این شکل بویلر شما همیشه پاک میماند. درصورت عدم پاکسازیِ به موقع، پس از مدتی بویلر دستگاه شما مانند سماور و کتری رسوب آهکی ضخیم میگیرد. در این حالت، سادهترین روش، استفاده از سرکه یا پودرهای جرمگیر سماور و کتری است.
سرکه: درب دستگاه را باز کنید و ببینید که تا کجای دیوارۀ داخلی بویلر ، رسوب سخت و ضخیم تشکیل شده است. سپس به اندازهای که کمی بالاتر از سطح رسوب گرفتگی باشد سرکۀ سفید در بویلر بریزید و دستگاه را روشن کنید. حتماً باید درب دستگاه باز باشد و در حین جوشیدن سرکه، درب باز بماند. توصیه میشود برای این کار دستگاه را در بالکن یا حیاط قرار دهید که بوی نامطبوع و بخارات آزاردهنده به ریههای شما آسیب نرساند . اگر بالکن یا حیاط ندارید ، دستگاه را کنار پنجره قرار دهید و پنجرهها را باز بگذارید. پس از اینکه سرکه به نقطۀ جوش رسید اجازه دهید سرکه آنقدر بجوشد تا فقط به عمق یک سانتیمتر، سرکه کف بویلر باقی بماند و دستگاه را خاموش کنید. خواهید دید که رسوبات از بین رفتهاند و بویلر رسوبزدایی شده است.
پودر جرمگیر: روش استفاده از پودر جرمگیر سماور، دقیقاً مانند روش استفاده از سرکه است با این تفاوت که سرکه مایع است ولی جرمگیر به شکل پودر است، بنابراین، درب دستگاه را باز کنید و ببینید تا کجای دیوارۀ داخلی بویلر، رسوب سخت و ضخیم تشکیل شده است. سپس به اندازهای که کمی بالاتر از سطح رسوب گرفتگی باشد، آب در بویلر بریزید و پودر جرمگیر را به آن اضافه کنید و دستگاه را روشن کنید. بقیۀ مراحل را به همان روشی که برای سرکه توضیح داده شده انجام دهید. بهیاد داشته باشید که بوی بعضی از پودرهای جرمگیر، بسیار تندتر و آزارندهتر از سرکه است ازاینرو هنگام رسوبزدایی، دستگاه را در بالکن یا حیاط قرار دهید.
1- نوشیدن: آب تقطیر شده با انرژی حرارتی، خالصترین و پاکترین آب آشامیدنی جهان و دارای استاندارد طلایی (Gold Standard) است که فضانوردان، تکاوران آمریکایی، بسیاری از سیاستمداران مشهور و بعضی از قهرمانان ورزشی مینوشند. هر چقدر مواد معدنی، شیمیایی، فلزات سنگین، سموم صنعتی، کشاورزی، بیمارستانی و آلایندههای بیولوژیک از جمله باکتریها، ویروسها، قارچها، انگلها، همچنین افزودنیها به ویژه کلر و فلوراید در آب کمتر باشد، بدن شما سریعتر پاکسازی، بهسازی و بازسازی میشود. میزان سختی آب مقطر خالص یک ppm یعنی یک ذره در یک میلیون ذره است به عبارت دیگر درجۀ خلوص آن 99/9999% است.
2- نوزادان: پزشکان توصیه میکنند برای آمادهسازی شیرخشک نوزادان از آب کاملاً تصفیهشده و پاک استفاده شود. آب مقطر بهترین گزینه برای ترکیب با شیرخشک نوزاد است. هرگز از هیچ یک از آب مقطرهایی که در بطریهای یکبار مصرف به فروش میرسد برای مصرف خوراکی استفاده نکنید چراکه آب مقطر حلال قوی است و بخشی از مواد شیمیایی بطری پلاستیکی را در خود حل میکند. مطلع باشید که برخی از آب مقطرهای موجود در بازار و حتی بعضی داروخانهها ، در واقع آب دیونیزه (De-ionized) هستند که با عبور آب از فیلتر و رِزین تبادل یونی بدست آمدهاند و هرگز با انرژی حرارتی تقطیر نشدهاند ولی روی بطری برخی از آنها، برچسب «آب مقطر» دیده میشود.
3- پخت غذا: با استفاده از آب مقطر در پخت غذای روزانه، عطر و طعم طبیعی ترکیبات خوراک را تجربه کنید و غذای تهی از مواد زائد میل کنید.
4- انواع شیرینی: در شیرینیپزی، کیکپزی و پخت نان از آب مقطر استفاده کنید.
5- انواع نوشیدنی: آب مقطر برای دَم کردنِ چای، قهوه و انواع دمنوشهای گیاهی، همچنین برای استفاده در انواع مخلوطهای طبیعی میوهجات و سبزیجات، ایدهآل است و عطر و طعم مطبوعتری به شما هدیه میکند.
6- یخ سازی: وقتیکه با آب شرب شهری یخ میسازید، قطعات یخ دارای بخشهای کدر هستند ولی یخِ حاصل از آب مقطر، همچون کریستال شفاف است، به دلیل اینکه ساختار فیزیکی و چیدمان مولکولی آب، در روند تقطیر تغییر میکند.
7- اُتوی بخار: با استفاده از آب مقطر در اتوی بخار، از ایجاد رسوبات آهکی در مجاری اتوی خود جلوگیری کنید و طول عمر مفید آن راافزایش دهید.
8- بخار ساز خانگی: دستگاههای تولید بخار سرد برای مرطوب کردن فضای داخلی و همچنین دستگاههای بخور، با آب شیر شهری، خیلی سریع دچار رسوب گرفتگی میشوند. برای اجتناب از این امر و افزایش طول عمر دستگاه، از آب مقطر استفاده کنید.
9- گیاهان خانگی: به گیاهان خانگی خود، همان آبی را بدهید که طبیعت به شکل باران میدهد، آب تقطیر شده.
10- گردگیری استیل و شیشه: افزودن اندکی آب مقطر به محلول پاککنندۀ فلز یا شیشهشور باعث میشود جای دستمال، روی سطوح فلزی مانند اجاق گاز استیل و سطوح شیشهای باقی نماند.
11- در دندانپزشکی: آب مقطر برای جلوگیری از رشد باکتریها و ممانعت از ایجاد بایوفیلم در تجهیزات دندانپزشکی و عملکرد بهینه دستگاههای اتوکلاو که به آب ناخالص حساس هستند مورد استفاده قرار میگیرد.
12- در کلینیکها: برای شستشو و پاکسازی تجهیزات پزشکی ، ابزارهای جراحی و برای ایجاد فضای بدون باکتری در کلینیکها، از آب مقطر استفاده میشود.
13- در داروسازی: برای تولید دارو در صنعت داروسازی و همچنین تزریق داروهای وریدی، از آب مقطر خالص استفاده میشود.
14- در هومیوپاتی: برای تهیۀ داروهای هومیوپاتی و اطمینان از اینکه هیچ مادۀ زائدی ، سبب تغییر تأثیرات شعوری داروی هومیوپاتی نمیشود، از آب مقطر خالص استفاده میگردد.
15- در طب سنتی: در تهیۀ داروهای سنتی و گیاهی که حساسیت به مواد شیمیایی سبب برهم خوردن روند درمان میگردد، بهترین گزینه، آب مقطر خالص است.
16- در سمزدایی از بدن: در طول دورۀ پاکسازی و سمزدایی بدن و همچنین انواع روزهداری و چلۀ آب، استفاده از آب مقطر، به خروج مواد سمی، اسیدی، فلزات سنگین و مواد زائد از بدن کمک قابل ملاحظهای میکند.
17- مکانیکی و صنعتی: طول عمر مفید و کارآیی آن دسته از تجهیزات صنعتی و مکانیکی که نیاز به منبع آب دارند با آب مقطر افزایش مییابد، چراکه مواد موجود در آب شهری، علاوه بر ایجاد رسوب ، میتواند تأثیر فرساینده بر آنها داشته باشد . همچنین میتوانید در باتریهای تَر و رادیاتور ماشین، موتور و قایق، از آب مقطر استفاده کنید.
18- سیستم خنککنندۀ کامپیوتر: از آنجاکه خاصیت رسانایی الکتریکی (EC) آب مقطر بسیار اندک و در حد صفر است، سبب کاهش ریسکِ خرابی در سیستمهای خنک کنندهای میشود که با مایعات کار میکنند.
19-پژوهش علمی: در لابراتوارهای تحقیقات علمی، هنگامیکه خالصترین و پاکترین آب لازم است فقط از آب مقطر استفاده میشود.
20- حیوانات خانگی: همانطور که آب مقطر تأثیرات مفید و سلامت بخش فیزیولوژیک برای انسان به همراه دارد، میتواند به عنوان آب شرب برای حیوانات خانگی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
خالصترین و پاکترین آب آشامیدنی جهان که دارای استاندارد طلایی (Gold Standard) است و فضانوردان، تکاوران آمریکایی، سیاستمداران مشهور و بعضی از قهرمانان ورزشی مینوشند، آب خالصِ تقطیر شده با انرژی حرارتی است.
TDS یا میزان سختی آب مقطر دستگاه تقطیر ویتآب، کمتر از سه ppm و در شرایط عادی، یک ppm، یعنی یک ذره در یک میلیون ذره است. به عبارت دیگر، درجۀ خلوص این آب 9999/99% است . البته آبی که فضانوردان مینوشند بیست برابر خالصتر از آب مقطرِ یک ppm است. سرهنگ کریس هَدفیلد ، فرماندۀ ایستگاه فضایی بینالمللی در مقالهای با عنوان «بازیافت آب در ایستگاه فضایی بینالمللی» گفته است: “آب مقطری که ما بهدست میآوریم از آبهایی که شما در خانه مینوشید بسیار خالصتر است، چون میزان سختی آن پنج صدمِ (0/05) ppm است.” یعنی بیست برابر خالصتر از یک ppm است.
Commander Chris Hadfield, Colonel Royal Canadian Air Force,
Commander of International Space Station and Canadian Space Agency & NASA
From the interview, “Water Recycling on the International Space Station”
1 – بدنه و بویلر دستگاه ، از جنس اِستِینلس اِستیل 304 نگیر (فولاد ضدزنگ غیرمغناطیسی، مخصوص صنایع غذایی) است. حتی پیچها و یراقآلاتِ آن از جنس استیل (فولاد ضد زنگ) هستند و آب مقطر هرگز با هیچ قطعۀ پلاستیکی یا آلومینیومی در تماس قرار نمیگیرد.
2 – لولۀ کُندانسور (متراکم کننده) از جنس مس خالص (با خلوص بالای 99%) است. مس (بعد از طلا)، دارای بالاترین ضریب تبادل حرارتی است، ولی در اکثر نمونههای خارجی به دلیل گران قیمت بودن، از مس خالص استفاده نمیشود مگر در دستگاههای سفارشی.
وزن خالص دستگاه تقطیر خانگی ویتآب 10/5 کیلوگرم است و ابعاد آن 23 در 23 سانتیمتر، با ارتفاع 48 سانتیمتر است. اندازۀ کوچک دستگاه برای اِشغال کمترین فضا در آشپزخانه شما طراحی شده است.
ویتآب از واژه لاتین «ویتا» (Vita) به معنای زندگی و «آب» تشکیل شده است و به معنای آبی است که زندگی به همراه میآورد. همچنین واژه «ویت» در گویش بختیاری به معنای «گفتم»، «ندا دادم»، «خواستم» است بنابراین ویتآب به معنای «گفتم آب» و «آب خواستم» است.
دو رقیب اصلی دستگاه تقطیر خانگی ویتآب، اول AquaNui CT و دوم Steam Pure Water هستند. هر دو دستگاه، آمریکایی و تمام استیل هستند. هر دو دستگاه رقیت برای تقطیر 3 لیتر آب 3/8 کیلووات ساعت برق مصرف میکنند ولی دستگاه ویتآب با 2/4 کیلووات ساعت، 37% بازده بالاتر دارد (37% کمتر برق مصرف میکند). زمان تولید 3 لیتر آب در هر دو دستگاه رقیب 5/5 ساعت است ولی در دستگاه ویتآب 2/75 ساعت (50% سریعتر) است. قیمت هر دو دستگاه رقیت 700 دلار است در حالی که قیمت دستگاه ویتآب کمتر از نصف قیمت رقباست. هر دو دستگاه رقیب در شبانه روز 13 لیتر آب تولید میکنند ولی ویتآب در شبانه روز 26 لیتر آب تولید میکند. نکته مهم: گارانتی و پشتیبانی فنی هر دو رقیب آمریکایی، در ایران غیرفعال است.
دستگاه تقطیر خانگی ویتآب نیازی به فیلتر ندارد و شما برای همیشه از هزینۀ تعویض فیلتر رها میشوید. از طرف دیگر، (طبق تعرفۀ برق سال 1401) میزان مصرف برق ویتآب برای تولید هر لیتر آب مقطر 333 تومان است در حالی که برای خرید یک لیتر آب معدنی از سوپرمارکت باید بین 10 تا 20 برابر یعنی بین هزار تا دو هزار درصد (2000% ) هزینۀ بیشتر بهطور روزانه پرداخت کنید که سرسامآور است. نداشتنِ دستگاه تقطیر ویتآب، بسیار گرانتر از خریدنِ آن تمام میشود.
ما به دستگاه تقطیر خانگی ویتآب، لقبِ «تانک» دادهایم. اگر خودتان آن را از طبقات بالا به پائین پرت نکنید یا با چکش و تبر آن را له نکنید، یک عمر مهمان شما خواهد بود. بدنۀ این دستگاه از جنس اِستیل (فولاد ضدزنگ) غیرمغناطیسی و مقاوم است، همچنین تمام یراقآلات و حتی پیچها از جنس استیل هستند. کافیاست یک تلنگر محکم به بدنۀ دستگاه ویتآب بزنید تا خودتان متوجه شوید که ما به استحکام دستگاه شما فکر کردهایم. شما دستگاه تقطیر ویتآب را یکبار برای همیشه تهیه میکنید.